Gribētos kaut ko saldu un interesantu, bet nevaru izvēlēties… Lūk, ideāls papildinājums uz galda tiem, kam patīk saldumi, kuri cēlušies no austrumu kultūrām.
Kopējais nepieciešamais laiks: 3 stundas un 20 minūtes
Aktīvi jaiesaistās: 1 stunda
Porciju skaits: 6
Sastāvdaļas:
Olas : 5 gab.
Sāls: ½ tējkarotes
Cepamais pulveris: 1 tējkarote
Milti: 450 grami
Augu eļļa: 1 litrs
Ūdens: 320 grami
Medus: 220 mililitri
Citronskābe: 1 šķipsniņa
Pagatavošana:
Sakuļ olas ar sāli. Pievieno cepamo pulveri un miltus, mīca stingru un gludu mīklu.
Satin bumbiņā, ietin plēvē un atstāj uz 1 stundu. Pēc tam samīca un izrullē 1–2 mm biezā kārtā.
Sagriež to plānās sloksnēs un sadala 15–20 mm garos gabalos.
Katlā vai dziļā pannā uzkarsē augu eļļu. Mīklu nelielās porcijās apcep 3-4 minūtes līdz tā paliek zeltaini brūna, liek uz papīra dvieļiem.
Katliņā samaisa ūdeni ar cukuru. Maisa, kamēr sāk vārīties, vāra 10-15 minūtes.
Vienmērīgi ar sīrupu aplej mīklas gabalus un samaisa. Ar eļļainām rokām (no augu eļļas) maisījumu liek kaudzē uz šķīvja vai veido no tā nelielas bumbiņas. Atstāj uz 1-2 stundām.
‘