Tatāru saldā pasaule: Čakčaks ar medu un knifiņu (+recepte kā pagatavot – solis pa solim)

Gribētos kaut ko saldu un interesantu, bet nevaru izvēlēties… Lūk, ideāls papildinājums uz galda tiem, kam patīk saldumi, kuri cēlušies no austrumu kultūrām.

 

Kopējais nepieciešamais laiks: 3 stundas un 20 minūtes

Aktīvi jaiesaistās: 1 stunda

Porciju skaits: 6

 

Sastāvdaļas:

Olas : 5 gab.

Sāls: ½ tējkarotes

Cepamais pulveris: 1 tējkarote

Milti: 450 grami

Augu eļļa:  1 litrs

Ūdens:  320 grami

Medus: 220 mililitri

Citronskābe: 1 šķipsniņa

 

Pagatavošana:

 

Sakuļ olas ar sāli. Pievieno cepamo pulveri un miltus, mīca stingru un gludu mīklu.

Satin bumbiņā, ietin plēvē un atstāj uz 1 stundu. Pēc tam samīca un izrullē 1–2 mm biezā kārtā.

Sagriež to plānās sloksnēs un sadala 15–20 mm garos gabalos.

Katlā vai dziļā pannā uzkarsē augu eļļu. Mīklu nelielās porcijās apcep 3-4 minūtes līdz tā paliek zeltaini brūna, liek uz papīra dvieļiem.

Katliņā samaisa ūdeni ar cukuru. Maisa, kamēr sāk vārīties, vāra 10-15 minūtes.

Vienmērīgi ar sīrupu aplej mīklas gabalus un samaisa. Ar eļļainām rokām (no augu eļļas) maisījumu liek kaudzē uz šķīvja vai veido no tā nelielas bumbiņas. Atstāj uz 1-2 stundām.

Leave a Comment